Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyon besült a fideszes rezsiágyú
  2014-12-07 18:14:51, vasárnap
 
  Nagyon besült a fideszes rezsiágyú


Posted on 2014/12/06 Szerző: Admin


Fónagy János államtitkár az EU statisztikai hivatalára hivatkozva közölte: Európában nálunk a második legolcsóbb a lakossági energia. Az Eurostat adatai korántsem erről tanúskodnak.
A rezsicsökkentés eredményeként a háztartási fogyasztási kategóriában euróban számolva a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a gázért és az áramért Európában - idézte szerdán az MTI az Eurostatra hivatkozó Fónagy Jánost, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárát. Pénteken Orbán Viktor kormányfő is ezt hozta föl, amikor a rezsicsökkentés sikerét ecsetelte.

fón
Az államtitkár videonyilatkozatában, jegyzeteibe pillantva, azt állítja: ma az EU-ban a magyarországi lakossági végfogyasztói árak 20 és 200 gigajoule (GJ) gáz-, valamint 2500-5000 kilowattóra (kWh) áramfogyasztás mellett a második helyen állnak a jövedelmekhez mért árak tekintetében. Hozzáteszi: a rezsicsökkentés előtt, két éve mind a két területen a lista végén kullogtunk.
A legnagyobb jóindulattal sem lehet Fónagy számait megfeleltetni az Eurostat által nyilvánosságra hozott 2014-es első félévi adatoknak. Magyarország legalább 24 különböző lakossági áramársorrendben szerepel különböző értékekkel. Ez tág teret adna az önös szempontú csemegézésnek, ám a valóságban az Eurostat egyik áramár-összevetésében sem állunk még a második hely közelében sem.

stat
Az államtitkár által közölt fogyasztási sávban a tényleges ár szerint 38 vizsgált állam közül adómértéktől függően a 8-10. helyen vagyunk, jövedelemarányosan pedig 34-ből a 19-25. helyen. A Fónagy szavaira leginkább emlékeztető, bruttó ár szerinti jövedelemarány-mutatónk például a 21. Két éve mindkét összevetésben körülbelül tíz hellyel álltunk cudarabbul. A nyilatkozat talán azért az egyik legmagasabb áramfogyasztási sávot emeli ki, mert a legszegényebbeket érintő legalsó, évi ezer kWh alatti, tényleges ár szerinti 10. helyezésünk a rezsicsökkentés elmúlt két évében jottányit se változott.
A gázáraknál, ha vonalzónkat az államtitkár iránymutatása szerint a jövedelemarányossági sorra húzzuk, azt találjuk, hogy az első fél évben 27 országból a 4-14. helyen álltunk. A bruttó árak szerint ez fogyasztástól függően a 7. és a 14. helyet jelenti, ahonnan szintén nem látható az ezüstérem csillogása. Két éve a 10-18. helyen voltunk rangsorolva. A kormánytudósításban említettekre leginkább a tényleges gázár szerinti pozíciónk emlékeztet.

röh
Itt a mért 29 állam sorában a harmadik helyen állunk. Igaz, ha a nem EU-tag Törökországot kivesszük, máris ott a várva várt kettes. De akkor nem Európában, hanem az EU-ban, és nem a jövedelmekhez képest, hanem a tényleges ár szerint ezüstérmes a gázárunk. Az, hogy 2012-ben a sor végén kullogtunk volna, kevéssé értelmezhető, mert akkori helyezésünk 4-6. volt a 27-ből.
Az NFM érdeklődésünkre lapzártáig nem nevezte meg adatai pontos forrását. A kormánykommunikáció félreértelmezett állításaira hivatkozott tegnap a miniszterelnök is, a 2010 előtti időkhöz képest megtett nagy utat érzékeltetve. Mint azt korábban kimutattuk, 2010 előtti áram- és gázáraink messze nem a legmagasabbak voltak az EU-ban, sőt némely 2007-2009-es helyezésünk közel állt a mostanihoz, de a legkeményebb időket a 2010-es Fidesz-győzelem utáni két év hozta.
(NOL)
Bal-Rad komm: Az a baj ezekkel a statisztikákkal, hogy STATISZTIKÁK! Amelyek a legritkább esetben - legalábbis ORSZÁGUNKBAN - találkoznak a lakossági érzülettel.
Persze Fónagy szaki is úgy van ezekkekl a statisztikákkal, mint Churchill: azt hiszi el, amit ő maga hamisít! Oszt' jónapot!
De kéne csinálni már egy jövedelemstatisztikát is! Valósághűt. De azt viszont nem olvasnák be diadaljelentés gyanánt!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/06/nagyon-besult-a-fideszes-rezsiagyu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: félreértelmezett, áramársorrendben, statisztikákkal, rezsicsökkentés, érdeklődésünkre, áramfogyasztási, diadaljelentés, áramfogyasztás, nyilvánosságra, összevetésében, jövedelemarány, miniszterelnök, jövedelmekhez, törökországot, fogyasztástól, eredményeként, végfogyasztói, iránymutatása, legmagasabbak, államtitkárát, legkevesebbet, csemegézésnek, megfeleltetni, összevetésben, magyarországi, minisztérium, magyarország, legkeményebb, adómértéktől, érzékeltetve, említettekre, statisztikák, tekintetében, országunkban, értelmezhető, jóindulattal, fideszes rezsiágyú, második legolcsóbb, lakossági energia, rezsicsökkentés eredményeként, háztartási fogyasztási, magyar családok, második legkevesebbet, áramért Európában, rezsicsökkentés sikerét, magyarországi lakossági, második helyen, jövedelmekhez mért, rezsicsökkentés előtt, lista végén, legnagyobb jóindulattal, önös szempontú, Fónagy János, Fónagy Jánost, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Pénteken Orbán Viktor, EU-tag Törökországot, Persze Fónagy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Fehér virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz  A sors  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 20  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Reggel van  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sose bánj semmit  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Örülök, hogy látlak!  Nagyon különös  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Mindig jusson idő nevetni  Hazára minden embernek szükség...  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png ház  Alvó cicák  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Erdőn  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem tudhatod  Örülök, hogy látlak!  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem számIt  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy hatékony szolga  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Radikális szeretet  Png nő  Facebookon kaptam  Fehér virág  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Éretlen vers  Reménység és erő Krisztustól e...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Egy hatékony szolga  Tanuld meg ezt a versemet  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
fideszes rezsiágyú, második legolcsóbb, lakossági energia, rezsicsökkentés eredményeként, háztartási fogyasztási, magyar családok, második legkevesebbet, áramért Európában, rezsicsökkentés sikerét, magyarországi lakossági, második helyen, jövedelmekhez mért, rezsicsökkentés előtt, lista végén, legnagyobb jóindulattal, önös szempontú, második hely, államtitkár által, nyilatkozat talán, egyik legmagasabb, legszegényebbeket érintő, rezsicsökkentés elmúlt, államtitkár iránymutatása, bruttó árak, ezüstérem csillogása, tényleges gázár, harmadik helyen, várva várt, jövedelmekhez képest, 2010 előtti, legmagasabbak voltak, legkeményebb időket, 2010-es Fidesz-győzelem, legritkább esetben, lakossági érzülettel, félreértelmezett, áramársorrendben, statisztikákkal, rezsicsökkentés, érdeklődésünkre, áramfogyasztási, diadaljelentés, áramfogyasztás, nyilvánosságra, összevetésében, jövedelemarány, miniszterelnök, jövedelmekhez, törökországot, fogyasztástól, eredményeként, végfogyasztói, iránymutatása, legmagasabbak, államtitkárát, legkevesebbet, csemegézésnek, megfeleltetni, összevetésben, magyarországi, minisztérium, magyarország, legkeményebb, adómértéktől, érzékeltetve, említettekre, statisztikák, tekintetében, országunkban, értelmezhető, jóindulattal, kategóriában, statisztikai, rangsorolva, fejlesztési, találkoznak, fogyasztási, tanúskodnak, helyezésünk, kilowattóra, jegyzeteibe, államtitkár, nyilatkozat, legmagasabb, emlékeztető, hivatkozott, vonalzónkat, állításaira, hozzáteszi, ezüstérmes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.